Frukosten på Hotel Hai Au gick fort denna gång. Inte mycket att välja på.
Vi hade tänkt cykla runt i Hoi An idag, men vädret fick oss på andra tankar. Bättre med moppen om vi blir tvungna att skynda hemåt. Himlen lovade inte gott på morgonen.
Efter att ha hyrt moppe av en minst sagt driftig granne till hotellet (hon verkade sälja och erbjuda allt mellan himmel och jord till "very good prices") och sedan kört fel ett par vändor inne i stan kom vi fram till pagodan Van Duc.
Van Duc-pagodan.
Inte så mycket att titta på mer än blommor - och knotten var många, så vi drog raskt vidare mot byn Tra Que där man odlar grönsaker organiskt. Nedan några bilder från vägen mot Tra Que:
Som synes fick vi stanna många gånger och ta fram kameran.
När vi kom fram till Tra Que kunde vi genast se att det handlade om en riktigt charmig liten turistpärla.
Tra Que, med ett litet tempel som sig bör.
De ekologiska odlingarna var exemplariskt skötta.
Dels av byns invånare...
...och mot en slant kan även turister få leka bönder för några timmar.
Så ska en hacka användas!
Kameran gick varm...
...men den blomman får sätta punkt!
An Bang med Da Nang city vid horisonten.
Vågorna gick höga och havet var grått med vita bränningar. Varningsflaggor och plakat varnade för bad. Restaurangerna slogs om de få kunder som fanns. Det blev grillade ostron, wokade grönsaker med kyckling, samt grillad bläckfisk. Allt mycket gott.
I väntan på maten. En strandförsäljare berättade att affärerna gick dåligt, men försökte ändå en bra stund med oss.
Utsikt från matbordet.
Inte läge för dopp.
Synd på snorkeln som ligger i packningen.
Vi gjorde en liten sväng med moppen österut mot ytterligare en del av stranden , men även den delen var borta. Duggregnet och vinden hade gjort oss ganska frusna. Hem till hotellet för ett bad och lite värme.
Simone pustar ut på kvällen, utanför Hotel Hai Au, i Hoi An.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar